בעידן שבו כל מילה יכולה להפוך לעילת תביעה, עולם תביעות הדיבה הוא זירת התגוששות משפטית מורכבת. מומחים למיניהם צצים מכל עבר, אך לא כולם בקיאים בניואנסים הדקים של החוק. כדי לצלוח את המבוך המשפטי הזה בשלום, חשוב להבין את הנושא לעומק. מהי בכלל עילת תביעה מכוח חוק איסור לשון הרע? מי יכול לתבוע ? מי הם הנתבעים הפוטנציאליים, וכיצד מכריע בית המשפט בכל הסוגיות הללו? התשובות- כאן.
תביעת דיבה – לא מדובר כאן בעוד פיצוי
חוק איסור לשון הרע מאפשר לתבוע פיצוי גם ללא הוכחת נזק, מה שהפך את תביעות הדיבה לכלי אטרקטיבי עבור רבים. אבל אל תתנו לעובדה זו להטעות אתכם : בעבור תובעים רבים, תביעת דיבה היא לא רק עניין של כסף. זוהי תביעה שנוגעת במוניטין, בכבוד ולפעמים גם בחיים עצמם. לכן חשוב לבחור עורך דין הוצאת דיבה מנוסה שידע להתמודד, אתכם ביחד, בנבכי החוק ולהגן על האינטרסים שלכם בצורה הטובה ביותר- הן כתובעים והן כנתבעים.
מאיפה מתחילים?
תחילה יוגש כתב התביעה ובו טענה כי פרסום שנעשה הווה דיבה. לאחר מכן יוגש כתב הגנה ובו יטען הנתבע טענות מסוגים שונים – חסיונות, הגנות או הקלות שיש בהן כדי להדוף את תביעת הדיבה. על הנתבע יהיה להוכיח כי יש לו הגנה ראוייה העומדת בהוראות חוק איסור לשון הרע התשכ"ה 1965. הגנה יכולה להיות מסוג ההגנות העובדתיות – "אמת דיברתי", קרי: שמה שנכתב היה אמת שהיה עניין ציבורי רב בעצם פרסומה, או הגנות מסוג הגנות "תום הלב" , קרי: סוגי פרסומים שהחוק מתיר ובלבד שנעשו בתום לב ולא בכוונת מכוון לפגוע.
בשלב מאוחר יותר כל צד מביא את הראיות הבאות לתמוך בטענותיו, ובית המשפט מכריע האם הוכיח הנתבע את הגנותיו- שאז תדחה התביעה כנגדו או שלא – שאז התביעה מתקבלת. המדובר בתהליך לא פשוט, הדורש הבנה מעמיקה של החוק ושל הפסיקה.
אל תתמודדו לבדכם מול הוצאת דיבה
הגשת תביעות דיבה הן עולם ומלואו, עם חוקים וכללים משלו. כדי לצלוח אותו בשלום חשוב להיעזר במומחים שמכירים את התחום על בוריו. אל תתפתו ליפול בפח של מומחים לרגע ובחרו עורך דין שיידע להגן על הזכויות שלכם ולהביא אתכם לתוצאה הטובה ביותר. צרו קשר עוד היום עם משרד עורכי הדין המוביל בישראל בתחום הוצאת דיבה פדרבוש-בן סימון. הצוות המקצועי והמיומן שלנו מחכה לסייע לכם.