האם מותר לצלם אדם ללא רשותו ברשות הרבים? ברשות היחיד? ומה אם מדובר בידוען? מה מותר/מה אסור ובעיקר כיצד נמנע מתביעה בעילת הפרת פרטיות. כל התשובות במאמר הבא.
פגיעה בפרטיות
צילום אדם ללא רשות במרחב הפרטי שלו, צילום של אדם במרחב הציבורי באופן העלול להשפילו או לבזותו , צילום של אדם שנפגע ברשות הרבים באופן שזיהויו עלול להביאו במבוכה, או שימוש בתמונת אדם למטרות רווח ללא רשותו, נחשב כפגיעה בפרטיות על- פי חוק הגנת הפרטיות המייצרת לנפגע עילת תביעה, במסגרתה יוכל לעתור לקבלת פיצוי ללא הוכחת נזק כספי, ואך בשל הפרטת הפרטיות הנטענת.
חדירה לפרטיות – מקרים נפוצים של צילום ללא רשות
צילום ברחוב: צילום של אדם במרחב ציבורי (כגון ברחוב, פארק, קניון) אינו מהווה הפרת פרטיות, אלא אם הצילום מציג את הנפגע במצב העלול לבזותו או להשפילו .
צילום אדם שנפגע במרחב הציבורי שצולם בזמן הפגיעה או מייד לאחריה, באופן העלול להביכו.
צילום באירועים פרטיים: צילום באירוע פרטי (כגון מסיבת יום הולדת או חתונה) ללא רשות, עלול להוות הפרטת פרטיות.
צילום ו/או הפצה של תמונות אינטימיות.
שימוש בתמונות ברשתות חברתיות: העלאת תמונות של אחרים לרשתות החברתיות ללא רשות עלולה להיחשב כהפרת זכויות יוצרים או הפרת פרטיות.
שימוש בלתי מורשה בתמונת אדם למטרות עשיית רווח, ובכלל זה שימוש בתמונות קטינים שלא התקבלה רש ות הורים לכך.
עורך דין הפרת פרטיות
החוק מגן על פרטיות וזכויות יוצרים של אנשים, והגשה של תביעה על צילום ללא רשות היא דרך להבטיח את הזכויות הללו ולמנוע הפרות נוספות. במשרד עורכי דין פדרבוש-בן סימון אנו מתמחים בתביעות לשון הרע, ומספקים ייעוץ וליווי משפטי ברמה גבוהה.
אם נתבעת בתיק לשון הרע או מתכוון לתבוע, זה הזמן לדבר עם עורך דין לשון הרע.