לפעמים יש אנשים שלא מצליחים להסתדר בסביבות עבודה, מה שעלול להוביל למקרים של הוצאת דיבה. הוצאת דיבה מתייחסת לאמירה כוזבת או הפצת מידע שקרי על אדם שפוגע במוניטין שלו במקום העבודה שלו. זה יכול להיות כרוך בהעלאת טענות שווא, הפצת שמועות או כל צורת תקשורת שפוגעת במעמדו המקצועי של אדם, בסיכויי הקריירה או בקשרים עם הקולגות שלו. הוצאת דיבה בעבודה יכולה להיות בעלת השלכות חמורות על כל הצדדים, ויכולה להוביל לסביבת עבודה רעילה, למצוקה רגשית ואף להשלכות משפטיות. רוצים לשמוע עוד על הנושא? קראו פה לפניכם.
איזה דוגמאות יש להוצאת דיבה בעבודה?
כדי שתבינו למה הכוונה בהוצאת דיבה, הכי טוב להסביר בדוגמאות.
דוגמה אחת היא הפצה של שמועות לא נכונות. מדובר בצד אחד שמפיץ בכוונה מידע כוזב על אחד העמיתים שלו בעבודה, על הביצועים שלו או על ההתנהלות שלו. הוא יכול להגיד לדוגמה שמישהו התנהג באופן לא אתי, שהוא אינו כשיר לעבודתו או שיש לו בעיות אישיות כאלה אחרות. בעקבות שמועות אלה הדרג הגבוה עלול לזמן את האדם לשימוע ואפילו לפטר אותו, דבר שכמובן ישפיע רבות על האדם שהוכפש.
מה זה הוצאת דיבה בעבודה בעצם דוגמה נוספת של תביעה על הוצאת דיבה היא האשמות שווא שמתרחשות במדיה החברתית על אדם ועל העבודה שלו. אם מאשימים מישהו באופן פומבי ברשת על התנהגות בלתי הולמת ופעילויות אחרות ללא כל בסיס או ראיה- זה יכול לפגוע קשות במוניטין המקצועי שלו והאדם שהפיץ זאת יכול לעמוד לדין.
כדי להתייעץ על תביעה על הוצאת דיבה, ניתן לפנות אל עורך דין מומחה בתחום, כגון עו״ד טלי בן סימון.
איך מונעים תביעת הוצאת דיבה בעבודה?
מעסיקים יכולים לעשות מספר דברים כדי למנוע תביעות לשון הרע בעבודה. קודם כל, ניתן לקדם תרבות של כבוד ותקשורת פתוחה במקום העבודה. אפשר גם להעביר סדנאות על סביבת עבודה חיובית ועל ההשלכות האפשרויות של תביעת לשון הרע בעבודה. חשוב גם ליישם מדיניות ברורה של אפס סובלנות כלפי לשון הרע והכפשה כדי למנוע מקרים של תביעת הוצאת דיבה.