בעידן בו אנו חיים הפכו פלטפורמות הרשתות החברתיות לחלק בלתי נפרד מחיינו. רשתות אלה מאפשרות לכל דורש התעדכנות באקטואליה, יצירת קשרים חברתיים, רכישות, אינטראקציה עם ידוענים, דבר שבעבר – לא היה אפשרי. לצד יתרונות רבים שיש לרשתות החברתיות יש גם חיסרון בולט משמעותי והוא ניצול הרשתות לרעה בדרך של שיימינג. שיימינג בפייסבוק ובכלל ברשתות הפך להיות נפוץ מאד בשנים האחרונות. איך מתמודדים עם תופעה זו ו? כל התשובות עבורכם נמצאות במאמר זה.
רשתות חברתיות – יש להן השפעה עלינו
כיום לא צריך להיות גאונים דיגיטליים כדי לתפעל עמוד או חשבון ברשתות חברתיות, מה שיוצר את היכולת לכל אדם, בכל גיל (כמעט) להוציא דיבתו של אדם אחר באמצעות שיימינג בפייסבוק או בכל רשת חברתית אחרת. המדובר בתופעה נפוצה לצערנו המביאה עימה נזקים רבים. כפי שיש השפעה חיובית לרשתות החברתיות בכל מה שקשור למיזמים חברתיים, יש לרשתות אלו גם השפעה שלילית ככל שמדובר במידע כוזב שיכול להרוס חיים, על כל המשתמע מכך. במקרים אלו כדאי לשכור את שירותיו של עו"ד בתחום הוצאת דיבה על מנת שאפשר יהיה להתמודד עם ההשלכות של התופעה החל מאיבוד מקום עבודה ועד להרס מנטלי וצלקות נפשיות.
מהו חוק איסור לשון הרע?
חוק איסור לשון הרע בישראל קובע כי אין לפרסם פרסום כנגד אדם אחר, שיש בו כדי לבזותו או להשפילו, קל וחומר כאשר מדובר בהצהרות שקריות. העוברים על חוק זה עלולים להיות מואשמים בהוצאת דיבה ובתביעה באמצעות עו"ד הוצאת דיבה ויש לכך השלכות כלכליות ומשפטיות משמעותיות.
האם יש היכן לדווח על תוכן שיימינג ולהסיר אותו מהרשת?
ברשת החברתית פייסבוק בפרט ובשאר הרשתות החברתיות בכלל יש אפשרות לדווח על תוכן פוגעני. כדאי לדווח בכל פלטפורמה על התוכן גם אם באמצעות מייל או באמצעות הפלטפורמה עצמה על מנת לצמצם את הנזקים של פרסום שיימינג. אם הידיעות טרם צולמו בצילומי מסך, ניתן יהיה להסיר אותן מהרשת בקלות. משרד עורכי דין פדרבוש-בן סימון הוא מהמשרדים המובילים בישראל בתחום הוצאת הדיבה. אל תתמודדו לבדכם, צרו קשר כבר עכשיו.