פרסמו עליכם פוסט ברשתות החברתיות המוכרות, כמו: פייסבוק, אינסטגרם או לינקדין, ואתם מרגישים שהפוסט הזה הוא פוגעני, משמיץ אתכם ופוגע בשמכם הטוב? יתכן ויש לכם עילה לתביעה . אם זיהיתם את עצמכם בסיטואציה הזו, כדאי שתפנו לעורך דין לשון הרע ברשת לשם קבלת יעוץ במסגרתו יישקל הליך תביעת לשון הרע בפייסבוק שניתן יהיה במסגרתו להורות על הסרת הפרסום מהרשת, פרסום תיקון והבהרה ובמקרים מסוימים גם התנצלות ופסיקת פיצוי ההולם את מידת הפגיעה שנפגעתם.
משרד עורכי הדין פדרבוש-בן סימון המתמחה בתביעות דיבה מסייע לנפגעים מפרסומי דיבה למצות את זכויותיהם.
המשרד מעניק ללקוחותיו ייעוץ ובירור ראשוני של העובדות, הערכת סיכויי וסיכוני תביעה, וייצוג במסגרת של תביעות דיבה עד לפיצוי בגין הנזק שנגרם.
איך תאספו חומרים להגשת תביעת לשון הרע בפייסבוק?
אחרי שגילתם או הרגשתם שהפוסט שפורסם ברשת החברתית הוא למעשה פוגע ויכול להוביל להגשת תביעה על שיימינג בפייסבוק, הדבר החשוב ביותר הוא שמירת תיעוד של הפרסום בדרך של הדפסתו בעותק קריא וברור, כאשר ניתן לראות את כל התגובות שבאו בעקבות הפרסום ומספר השיתופים לו ומספר העוקבים לדף בו פורסם. זאת, כדי שלאחר מכתב ההתראה לא ייווצר מצב בו הפרסום נמחק ואתם נשארים ללא הראייה המשמעותית ביותר לצורך הגשת תביעה.
מייד לאחר התיעוד הראשוני, חשוב לפנות לעורך דין המתמחה בתחום כדי לפעול להקטנת הנזק בדרך של שליחת מכתב התראה בטרם תביעה בו יידרש הנתבע להסיר את הפרסום ולשלם פיצוי, או להגשת תביעה במקרה בו הדרישות במכתב לא יענו.
האם גם תגובות לפוסט ושיתופים שלו עלולות להוביל לתביעה?
התשובה היא חד משמעית כן. בית המשפט בישראל קבע כי תגובות שממשיכות את הפוסט הפוגעני יכולות לשמש אף הן בסיס ועילת תביעה עצמאית העומדת על תילה. לעיתים תשמש תגובה על פרסום לעילת תביעה, מבלי שבפרסום עצמו תהיה עילה כזאת. לכן חשוב בכל מקרה לאסוף את כל החומרים שפורסמו בעותק מודפס וקריא ולהביא אותם בפני מי שיוכל להעריך את המשמעות המשפטית של כל פרסום ואת פוטנציאל הנזק הגלום בו.
משרד עורכי הדין פדרבוש-בן סימון -משרד עורכי דין הוא משרד מוביל בתחום תביעות לשון הרע. צוות המשרד הוא בעל ניסיון רב בלווי לקוחות שחוו פרסום פוגעני ברשת, עד למיצוי זכויותיהם על-פי חוק, והייעוץ הראשוני ניתן ללא התחייבות.